HKUD „STOLAC“ IZ STOCA u BudrovcimaFolklorni nastup – 11. travnja 2015.

Društveni dom Budrovci, u 19 sati

Voditeljica programa je okupljenom puku sljedećim riječima najavila Folklor iz Stoca:

HKUD „STOLAC“ IZ STOCA osnovano je 2002. god. i sastavni je dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Broji 100 članova, a u Budrovce dolazi jedna skupina Društva. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga kraja. U Društvu postoje razne sekcije: folklorna, vokalno-instrumentalna, tamburaška, klapska i dramska u kojima sudjeluju svi članovi. Društvo je ujedno i sastavni dio Velikoga župnoga pjevačkog zbora „Mladi“, koji pjevaju pod nedjeljnim svetim misama i za velike župne svetkovine. Nastupalo je do sada preko 240 puta: kod kuće, po Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Više puta su nastupali na "Đakovačkim vezovima“, "Vinkovačkim jesenima" i na Međunarodnoj Smotri Folklora u Zagrebu. Izdali su svoj CD i DVD. Svake su godine domaćini Ilindanskih slavlja u Stocu za Patron župe i Dan grada i općine, te organizatori raznih kulturnih manifestacija u svome gradu. Večeras će se predstaviti spletom pjesama i igara pod nazivom: „Hercegovačko sijelo“ u što su uključeni Muški i ženski bećarci, Kolanje uz pjesmu, Pleteno kolo, Mješano kolo i Lindžo. Voditelj skupine je Željko Marković. Pozdravimo jednim srdačnim pljeskom naše prijatelje iz Stoca – Hercegovina.

Mi smo izveli jedan lijep folklorni program Hrvata stolačkoga kraja od 15-ak minuta i oduševili sve nazočne te više puta popraćeni burnim pljeskom.

Sutri dan u nedjelju, 12. travnja 2015. sudjelovali smo na sv. Misi u Budrovcima u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u 11,00 sati, a poslije Mise uzeli smo udjela u 13. Smotri pučkog crkvenog pjevanja. Mi smo se iz Stoca predstavili pučkim pjevanjem: Gospina plača i Zdravo Tijelo Isusovo, u trajanju od po 5 minuta, što je svijet s oduševljenjem prihvatio. Poslije je slijedilo čašćenje u Društvenom domu, a nakon toga prijateljski ručak kod naših domaćina.

KUD „Šokadija“ Budrovci, naši domaćini, zaista su nas primili srdačno, prijateljski, i posvetili nam puno vremena u obilasku Đakova, katedrale, ergele… a pogotovo lijep prijem u njihovim obiteljima. Naš dumo Rajko i njihovi voditelji gosp. Tomislav, predsjednik i gosp. Željko, tajnik sve su prije dogovorili, tako da nam je ovaj dvodnevni izlet u Budrovce-Đakovo bio lijep i nezaboravan. Hvala našim domaćinima! Nadamo se i budućim susretima kako u Đakovu tako i u Stocu.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

Statistika

Today: 1
Yesterday: 4
This Week: 7
Last Week: 35
This Month: 73
Last Month: 185
Total: 11811

50.9%Bosnia And Herzegovina Bosnia And Herzegovina
31.2%United States United States
10.1%Croatia Croatia
1.9%Germany Germany
1.2%Austria Austria
1.2%Russian Federation Russian Federation
0.6%Bulgaria Bulgaria
0.6%Canada Canada
0.6%Slovenia Slovenia
0.6%China China

Tko je Online

Imamo 26 gostiju i nema članova online

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"