NAJAVA: ILINDANSKE SVEČANOSTI 2015.

Braćo i sestre! Pred nama je Ilindan, naš najveći župni blagdan Patron župe i Dan grada i općine. Kulturno - športski programi već su počeli, a raspored za Trodnevnicu i Ilindansko slavlje donosimo kako slijedi:

Nedjelja, 17. VII. 1. večer trodnevnice u Župnoj crkvi, u 18,00 ispovijed, u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Tomislav Zubac, naš hercegovački svećenik na poslijediplomskom studiju u Rimu, pjeva: stolačka djevojačka skupina: „Vidoštačka kraljica“.

Poslije sv. Mise: „15. Večer Folklora“ u 20,00 s. na Vanjskoj pozornici kod župne crkve: nastupa 12 Društava i klapa od Dalmacije preko Herceg-Bosne do Slavonije, a poslije Folklora pjeva grupa: „Dobre vibracije“ iz Mostara. Svi ste pozvani, a pozovite i svoje prijatelje iz Domovine i svijeta u bogati program 15. „Večeri folklora“ u Stocu.

Molim naš Folklor i naše domaćice da u nedjelju do 18,00 s. donesu u župnu dvoranu kod crkve pecivo, što tko može: pite, kolače, krofne, uštipke, kiflice…za počastiti sudjelovatelje i goste u Večeri folklora, koje smo tu večer pozvali u Stolac i svima unaprijed hvala.

Ponedjeljak, 18. VII. 2. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,00 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Ante Čarapina, kapelan iz župe Aladinići, pjeva: stolačka djevojačka skupina: „Angelus“.

Utorak, 19. VII. 3. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,00 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damir Pažin, kapelan iz župe Blagaj-Buna, pjeva: dječji stolački zbor Modra rijeka.“

U srijedu, 20. VII. - ILINDAN, naša glavna svetkovina – Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11,00 s., predvodi: Mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki. Na početku sv. Mise nadbiskup će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije na njegovu Trgu, a potom će podijeliti blagoslov „Urbi et orbi – Gradu i svijetu“, nakon čega slijedi svečana sv. Misa.

A na Ilindan večer opet svi pred crkvu u 21,00 s.: Koncert, pjeva: grupa „Dalmatino“ iz Splita. Svi ste pozvani, pozovite i svoje goste i prijatelje, ulaz slobodan. Molim odgovorne u Klubu da otvore Igralište u nedjelju  na „Večeri folklora“ u 17,00 sati i na  Ilindan u 9,00  i 17,00 sati, radi parkiranja.

Svi skupa dobro došli!

ILINDAN 2015. - PROGRAM