Ilindanski koncert u Stocu 2016. – grupa "Dalmatino"Kao završnica svih Ilindanskih svečanosti u Stocu kako duhovno-kulturnih tako i športsko-rekreativnih bio je veličanstveni koncert popularne hrvatske pop grupe „Dalmatino“ iz Splita.

Nekoliko tisuća znatiželjnika došlo je u dvorište stolačke crkve sv. Ilije proroka poslušati grupu, ali i sudjelovati u završnoj fešti ilindanskih dana. Na početku koncerta, 20. srpnja – Ilindan u 21,00 sat, omiljenu grupu „Dalmatino“ i sve nazočne pozdravio je stolački župnik don Rajko i zaželio svima dobru zabavu i ugodnu večer.

Ovaj početak Koncerta u izravnom prijenosu popratila je Naša TV iz Mostara. Mladi Stočani predvođeni HKUD „Stolac“ iz Stoca skupa sa župnikom dobro su se pripremili da svijet može nabaviti osvežavajuća i hladna pića. Mladi su čitavu večer dobro organizirali kako bi se svatko u krugu crkve i na koncertu osjećao dobro došao, što se i vidjelo po svemu nazočnom mnoštvu.

Na kraju je župnik zahvalio gostima, organizaciji i svima nazočnima, zaželio svima laku i mirnu noć. Bogu hvala na uspjehu i blagoslovu svih ilindanskih slavlja.