Stočani održali „Božićni koncert“ u Putnikoviću na Pelješcu 2016.KUD „Putniković“ s poluotoka Pelješca preko svoje predsjednice Valentine Vitković, a u dogovoru s mjesnim župnikom don Franom Markićem-Alelujom pozvali su naše HKUD „Stolac“ iz Stoca s našim dumom Rajkom da damo jedan večernji jednosatni „Božićni koncert“ u njihovoj župnoj crkvi u Putnikoviću, na dan sv. Stjepana Prvomučenika, 26. prosinca 2016. u 18,00 sati.

Ovomu prijateljskom pozivu rado smo se odazvali iako je svakomu Božić, ali prijateljska gesta se prijateljski prihvaća. Poslije pučke otpjevane sv. Mise u 11,00 sati na Stjepandan u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu, u popodnevnim satima krenuli smo autobusom za Putnikoviće skupa s našim dumom Rajkom i časnom sestrom Alojzijom.

Pred crkvom su nas srdačno primili naši prijatelji sa svojim župnikom i nakon kratkog pozdravljanja i božićnog čestitanja uputismo se u župnu crkvu sv. Marije Magdalene u kojoj smo održali koncert. Prekrasna i vrlo akustična crkva bila je već popunjena Božjim pukom.

Na početku je sve nazočne pozdravila, a gostima izrazila srdačnu dobrodošlicu, predsjednica KUD-a gđica Valentina, a poslije je riječ voditeljice preuzela naša članica Jelena Šutalo. Jelena je najavila kompletan večernji program našega Društva i djevojačke skupine „Angelus“ koja je sastavni dio našega Folklora. Emma je sjela za sintisajzer, a Matea uzela dirigentsku palicu u ruke i koncert je započeo. Odmah nakon prve otpjevane pjesme „Radujte se narodi“ okupljeni puk je oduševljeno pozdravio mlade pjevače i tako redom do posljednje pjesme. Zatim je voditeljica najavila pučko stolačko „Veselanje“ što je također oduševljeno prihvaćeno.

Na kraju je voditeljica pozvala našega župnika don Rajka da kaže nekoliko riječi. Dumo je sve nazočne pozdravio i izrazio radost da se ovaj susret uopće dogodio i obećao da će se sigurno istim intenzitetom i nastaviti, što su nazočni prihvatili gromoglasnim pljeskom, a potom i stolačko Društvo počastili dugotrajnim prijateljskim pljeskom, kad se sva crkva ustala na noge. Zatim su slijedili obostrani darovi i prikladne zahvale. Poslije je riječ uzeo mjesni župnik don Frano-Aleluja i stavio točku na ovaj duhovni dio programa. Don Frano je oduševljen sve pozdravio, gostima zahvalio te pozvao na trajnu molitvu jednih za druge a i on je obećao da će za sve moliti. I na kraju, zaorila se zajednička božićna pjesma „Radujte se narodi“ s kojom su gosti i započeli ovaj koncert.

Nakon programa kratko druženje i pjesma pred crkvom i odlazak na domjenak. Domaćini su pripremili ne domjenak nego pravu svečarsku gozbu u konobi „Dubrava“ gdje smo se družili oba Društva, mještani i naši župnici. Svi smo bili oduševljeni ovim zajedništvovanjem, a to se i vidjelo po nama čitavu večer. Oko 22,00 sata krenusmo svojim kućama u želji i nadi da nam se opet uskoro što ovako lijepo opet dogodi. Bogu hvala za ovakva prijateljska druženja, koja u svima nama ostavljaju trajno lijepe uspomene.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"