Adventsko Klanjanje za mlade pred Presvetim u župi Stolac 2017.U stolačkoj župnoj crkvi, na prijedlog mladih, što je Dumo odmah rado prihvatio, organizirano je u subotu, 9. prosinca 2017. adventsko jednosatno Klanjanje pred Presvetim u 19,00 sati.

Dumo je u 19,00 sati na znak zvona obučen u liturgijsko ruho i plašt bijele boje izišao s ministrantima iz sakristije na oltar, otvorio tabernakul stavio veliku hostiju u monstrancu, izložio Presveto na oltar, a pjevači zapjevali: Svet, svet, svet…. 3 puta.

Poslije je Dumo predmolio prikladnu molitvu, uveo mlade u tajnu Svetotajstva i pročitao prigodno evanđelje. Svi smo neko vrijeme ostali u šutnji uronjeni u molitvu i razgovor s izloženim Isusom Kristom. Program večeri se sastojao od čitanja iz sv. Pisma koja su čitali studenti predvođeni sestrom Alojzijom, osobne molitve u tišini svoga srca, prikladnih pjesama koje su intonirale tri naše pjevačke skupine: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“ i „Folklorno društvo“, a čitava crkva prihvaćala i zajednički pjevala ponuđene pjesme.

U crkvi se napravio pravi molitveni ambijent: časna je aranžirala i upalila oko oltara svijeće, a samo jedno svijetlo gorjelo je u crkvi i naš ga je Marko Raguž - Sliko stručno usredotočio na monstrancu sa svetom hostijom, tako da je svatko od nas imao priliku svoju dušu potpuno otvoriti Isusu u Presvetom Sakramentu i doživjeti Njegovu blizinu. Poslije pjesme, molitve, čitanja, meditacije, Dumo je predmolio litanije Presvetom Srcu Isusovu, zatim Divnoj dakle, kađenje, blagoslov, Blagoslovljen budi Bog, završna pjesma i razlaz u tišini. Zaista je bilo veličanstveno, tako da su nekima i suze radosnice potekle.

Na kraju svega programa Dumo je sve nazočne pozvao na druženje uz čaj u našoj župnoj „Dvorani za mlade“ u župnom Pastoralonom centru kod crkve. Uz čaj, koji su priredili naši mladi, lijepo smo se družili i oduševljeno komentirali priređenu duhovnu nezaboravnu večer u želji da uskoro opet nešto slično organiziramo, zatim smo svi zapjevali uz gitaru nekoliko prigodnih pjesama i razišli se u jednom lijepom duhovnom raspoloženju, koje može podariti samo dobri Isus prijatelj mladih i svih ljudi dobre volje. Hvala mu!

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

Statistika

Today: 1
Yesterday: 4
This Week: 7
Last Week: 35
This Month: 73
Last Month: 185
Total: 11811

50.9%Bosnia And Herzegovina Bosnia And Herzegovina
31.2%United States United States
10.1%Croatia Croatia
1.9%Germany Germany
1.2%Austria Austria
1.2%Russian Federation Russian Federation
0.6%Bulgaria Bulgaria
0.6%Canada Canada
0.6%Slovenia Slovenia
0.6%China China

Tko je Online

Imamo 30 gostiju i nema članova online

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"