Grob Kardinala StepincaBiskupijsko hodočašće u Zagreb na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u subotu, 3. ožujka 2018. Ove godine, koja je proglašena Godinom kardinala Stepinca, sve naše hrvatske biskupije organizirat će hodočašća u zagrebačku katedralu na njegov grob povodom dvostrukog jubileja: 120 godina od njegova rođenja i 20 godina od proglašenja blaženim i mučenikom. Za njega je rekao jedan vatikanski kardinal da je Stepinac najveći čovjek Crkve u zadnjih 500 godina. Mi smo na njega ponosni.

Naše hercegovačke biskupije hodočaste u subotu, 3. III., za mjesec dana, a hodočašću se pridružuje i naša stolačka župa. Kako očekujemo velik interes župljana za ovo hodočašće, vjerojatno dva autobusa, evo odmah danas nekoliko uputa.

Polazimo u petak na subotu, 2. na 3. ožujka u ponoća, putujemo autocestom Bijača-Zagreb, put košta 50 KM. Program u Zagrebu: dolazak autobusa pred katedralu u 9,30 s., kratak odmor i okupljanje, ulazak u katedralu, u 10,30 s. prigoda za sv. ispovijed, osobna molitva i zavjeti na kardinalovu grobu, grob je trajno mjesto molitve i vrelo uslišanja, u 11,30 s. svečana sv. Misa, koju u koncelebraciji svih naših svećenika predvodi biskup Ratko, poslije Mise, 2 sata slobodno za molitvu, odmor, osvježenje, posjet trgu B. J., javite svojima u Zagrebu da i oni dođu na ovaj susret, pa se možete i s njima vidjeti. Povratak u 15,00 s. od katedrale i opet smo u Stocu do ponoća istoga dana. Dva puta stat ćemo na autocesti za osobne potrebe. Ponesite hranu i piće uza se za puta. Ponijeti HR ili BiH putovnicu ili hrvatsku osobnu. Za sve ostale pojedinosti nazovite u Župni ured. Ide i Dumo i časna.

Upise i uplate primamo od danas. Javljajte se na vrijeme jer do polovine veljače trebamo javiti u Biskupiju koliko nas ide. Ide i naš Folklor u narodnim nošnjama da Hercegovina bude prepoznatljiva u našem Zagrebu.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"