Naše HKUD „STOLAC“ iz Stoca nastupilo je na Aladinićima na „XIX. Dubravskim susretima“Prije samog nastupa voditeljica programa najavila je sljedećim riječima nastup našega društva:

Društvo je osnovano 2002. godine i sastavni je dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Broji 100 članova, a danas je ovdje na Aladinićima jedna skupina Društva. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga kraja.

U Društvu postoje razne sekcije: folklorna, vokalno-instrumentalna, tamburaška, klapska i dramska u kojima sudjeluju svi članovi. Nastupalo je do sada preko 290 puta: kod kuće, po Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Više puta su nastupali na "Đakovačkim vezovima“, "Vinkovačkim jesenima" i na Međunarodnoj Smotri Folklora u Zagrebu. Izdali su svoj CD i DVD.

Svake su godine domaćini Ilindanskih slavlja u Stocu za Patron župe i Dan grada i općine, te organizatori raznih kulturnih manifestacija u svome gradu. Danas će se ovdje na Aladinićima predstaviti: Bećarcima ženskim i muškim, Muškom pjesmom, Pjesmom u kolu i Lindžom. Poslušajmo ih!

Nakon najave, Stočani su veselo i profesionalno izveli svoj pripremljeni program, te su primjereno nagrađeni spontanim pljeskom okupljenog puka. A da sve ovo ostane trajno zabilježeno, pobrinuo se naš stolački fotograf i snimatelj Marko Raguž-Sliko.

FOTOGALERIJA

VIDEO

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"