Sveti Nikola u Stocu 2018.  U nedjelju pred blagdan Sv. Nikole, 2. prosinca 2018. sv. Nikola je već tradicionalno posjetio Stolac sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i preko 250 djece.

Sv. Misu ranu u 8,00 sati predvodio je i djeci uputio prigodnu propovijed Dumo stolački. Crkva je bila lijepo popunjena djecom, roditeljima i ostalim brojnim vjernicima. Pod sv. Misom pjevao je stolački dječji crkveni zbor „Modra rijeka“.

Na kraju sv. Mise stigao je i sv. Nikola, koji je odmah upitao djecu vidjevši ih u tako lijepom broju: "Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?", a djeca su gromoglasno odgovorila: "Hoćemo!", zatim ih je sv. Nikola poučio kako trebaju dolaziti redovito i na vjeronauk, dobro se Bogu moliti, dobro slušati dumu, svoje roditelje, odgojitelje, i vjeroučitelje, jer i oni svi sve poduzimaju da vas odgoje u dobre ljude i čestite kršćane. Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju, pa do djece osnovne škole svih razreda. Sv. Nikola je donio preko 250 darova i sve ih podijelio, a u tome su mu pomogli dobri ljudi iz Stoca svojim prilozima.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi po dosadašnjem ustaljenom običaju sva su djeca s ostalim pukom Božjim izišla na Trg sv. Ilije Proroka kod župne crkve i na Trgu je obavljen završni dio programa. Sv. Nikola u pratnji dume i anđela održao je prigodni govor svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila, pjesmom, burnim pljeskom i zaželjeli da ih i dogodine posjeti u gradu na Bregavi i podijeli im lijepe darove.

sv.nikola_01.jpg sv.nikola_02.jpg sv.nikola_03.jpg

sv.nikola_04.jpg sv.nikola_05.jpg sv.nikola_06.jpg

sv.nikola_07.jpg sv.nikola_08.jpg sv.nikola_09.jpg

sv.nikola_10.jpg sv.nikola_11.jpg sv.nikola_12.jpg

sv.nikola_13.jpg sv.nikola_14.jpg sv.nikola_15.jpg

sv.nikola_16.jpg sv.nikola_17.jpg sv.nikola_18.jpg

sv.nikola_19.jpg sv.nikola_20.jpg sv.nikola_21.jpg

sv.nikola_22.jpg sv.nikola_23.jpg sv.nikola_24.jpg

sv.nikola_25.jpg