CVJETNICA U STOCU 2019.Cvjetnica u Stocu, 14. ožujka 2019. osvanula je sunčana i lijepa s malo oblaka, koji su najavljivali i moguću promjenu vremena, ali sve je ukazivalo na to da će se svečana procesija s maslinovim grančicama na početku pučke sv. Mise moći zasigurno održati, štio se i pokazalo potpuno ispravnim. Okupio se silan svijet sa svih strana. Preko 2000 vjernika s maslinovim grančicama u ruci ispunio je župnu crkvu, plato ispred crkve i crkveno dvorište.

Sv. Misu u 11,00 sati predvodio je i na početku maslinove grančice blagoslovio stolački župnik don Rajko. Vjerni je puk i u crkvi i pred crkvom skrušeno pratio i sudjelovao u svečanim obredima.

Poslije blagoslova maslinovih grančica župnik je najavio procesiju koja je krenula iz crkve uobičajenim redom: križ zastrt ljubičastim platnom i okićen maslinovim grančicama praćen s dvije upaljene svijeće, zatim sva školska djeca, pa puk Božji koji je bio u crkvi, pa 30 obučenih ministranata, župnik, pjevači svih stolačkih zborova zborova i na kraju preostali puk Božji koji je bio na platou pred crkvom i u crkvenom dvorištu. Procesija je izišla na Trg sv. Ilije Proroka, pa iznad crkve Ulicom Zrinsko-Frankopanskom, ispred Pastoralnog centra, pa s donju stranu crkve ispred Muzeja, Lurdske špilje, Spomenika, opet je procesija izišla na Trg i s Trga sv. Ilije svečano ulazila u crkvu pjevajući prigodne pjesme i psalme. Pjevale su se prikladne pjesme: Židovska su djeca, Slava, čast i hvala Ti, Do nebesa, Spasitelju dobri Isukrste i Kriste u Tvoje ime.

Muka Isusova je otpjevana lijepo i pobožno što su vjernici s velikom pobožnošću pratili i proživljavali. Obred sv. Pričesti trajao je prilično dugo jer je dva dana prije bila župna ispovijed pa se sav okupljeni puk pričestio. Za vrijeme sv. pričesti Veliki župni zbor „Mladi“ s kora je skupa s čitavim okupljenim pukom skladno i pobožno pjevao Gospin plač. Nakon sv. Mise svijet se zadržao pred crkvom u ugodnom razgovoru i druženje, a onda su slijedile uobičajene probe za Veliki tjedan, uredski poslovi i roditeljski sastanci. Bogu hvala na ovako jednom lijepom i pobožnom danu Cvjetnice na početku Velikog tjedna u Stocu.

cvjetnica-stolac_01.jpg cvjetnica-stolac_02.jpg cvjetnica-stolac_03.jpg

cvjetnica-stolac_04.jpg cvjetnica-stolac_05.jpg cvjetnica-stolac_06.jpg

cvjetnica-stolac_07.jpg cvjetnica-stolac_08.jpg cvjetnica-stolac_09.jpg

cvjetnica-stolac_10.jpg cvjetnica-stolac_11.jpg cvjetnica-stolac_12.jpg

cvjetnica-stolac_13.jpg cvjetnica-stolac_14.jpg cvjetnica-stolac_15.jpg

cvjetnica-stolac_16.jpg cvjetnica-stolac_17.jpg cvjetnica-stolac_18.jpg

cvjetnica-stolac_19.jpg cvjetnica-stolac_20.jpg cvjetnica-stolac_21.jpg

cvjetnica-stolac_22.jpg cvjetnica-stolac_23.jpg cvjetnica-stolac_24.jpg

cvjetnica-stolac_25.jpg cvjetnica-stolac_26.jpg cvjetnica-stolac_27.jpg

cvjetnica-stolac_28.jpg cvjetnica-stolac_29.jpg cvjetnica-stolac_30.jpg

cvjetnica-stolac_31.jpg cvjetnica-stolac_32.jpg cvjetnica-stolac_33.jpg

cvjetnica-stolac_34.jpg cvjetnica-stolac_35.jpg cvjetnica-stolac_36.jpg

cvjetnica-stolac_37.jpg cvjetnica-stolac_38.jpg cvjetnica-stolac_39.jpg

cvjetnica-stolac_40.jpg cvjetnica-stolac_41.jpg cvjetnica-stolac_42.jpg