Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2019.Stolački dumo Rajko predvodio je Hodočašće stolačkih vjernika u Svetište Kraljice Mira u Hrasno u nedjelju, 12. svibnja 2019. Na ovo hodočašće krenuo je jedan dio svijeta pješice, zatim jedan dio članova HKUD „Stolac“, stolački ministranti i veliki broj osobnih automobila. Iz Stoca smo krenuli u 9,30 sati, a u Svetište smo stigli oko 10,00 sati.

Na početku sv. Mise sve je nazočne pozdravio hrašanjski župnik i upravitelj Svetišta don Antun Pavlović. Sv. Misu i tradicionalnu procesiju u 11,00 sati u koncelebraciji domaćih i okolnih svećenika predvodio je don Ivo Šutalo, biskupski vikar, a pod sv. Misom ministrirali su i četvorica naših stolačkih ministranata.

Uz domaći hrašanjski pjevački zbor pod sv. Misom pjevali su i naši pjevači iz Stoca, članovi Folklornog društva, pod ravnanjem Boška i Josipa Njavre, voditelja crkvenog pjevanja. Drugo čitanje u sv. Misi pročitao je naš Krešo Goluža. Don Ivo je u propovijedi govorio na temu pročitanog Evanđelja, kojega je navijestio naš stolački dumo, kako je Isus s križa ostavio Gospu nama svima za majku preko sv. Ivana rekavši: „Evo ti majke“, a Blaženu Djevicu Mariju svima nam je stavio za uzor u svim našim radosnim i teškim trenutcima.

Odmah poslije sv. Mise naši su Stočani skupa s Hrašnjanima zapjevali pred crkvom nekoliko bećaraca, da se ne zaborave stari dobri hrašanjski običaji. Poslijepodnevnog programa nije bilo, radi kiše koja je uslijedila poslije sv. Mise. U večernjim satima vratili smo se u Stolac, ispunjeni lijepim duhovnim i kulturnim sadržajem nedjeljnog programa kod Kraljice Mira u Hrasnu.

kraljica_mira_01.jpg kraljica_mira_02.jpg kraljica_mira_03.jpg

kraljica_mira_04.jpg kraljica_mira_05.jpg kraljica_mira_06.jpg

kraljica_mira_07.jpg kraljica_mira_08.jpg kraljica_mira_09.jpg

kraljica_mira_10.jpg kraljica_mira_11.jpg kraljica_mira_12.jpg

kraljica_mira_13.jpg kraljica_mira_14.jpg kraljica_mira_15.jpg

kraljica_mira_16.jpg kraljica_mira_17.jpg kraljica_mira_18.jpg

kraljica_mira_19.jpg kraljica_mira_20.jpg kraljica_mira_21.jpg

kraljica_mira_22.jpg kraljica_mira_23.jpg kraljica_mira_24.jpg

kraljica_mira_25.jpg kraljica_mira_26.jpg kraljica_mira_27.jpg

kraljica_mira_28.jpg kraljica_mira_29.jpg kraljica_mira_30.jpg

kraljica_mira_31.jpg