Thompsonov koncert u Stocu humanitarnog je karaktera, jer će sav prihod ići za obnovu crkve sv. Ilije i gradnju Pastoralnog centra. Pripreme za ilindanske svečanosti u Stocu u puno su jeku (objavio Večernji list u današnjem izdanju)!


HKUD Stolac i mladež ovog grada već su se na poseban način počeli pripremati za ovogodišnje ilindanske svečanosti. Blagdan sv. Ilije, zaštitnika župe Stolac, središnji je vjerski događaj u ovoj općini koju tom prigodom pohodi više tisuća vjernika iz cijele Hercegovine.

Korak dalje

Mladež okupljena oko HKUD Stolac ovaj je put otišla korak dalje, pa je u Stolac pozvala hrvatsku pjevačku legendu Marka Perkovića Thompsona. Organizacija Thompsonova koncerta nešto je posebno za sve članove HKUD-a Stolac. Društvo iza sebe ima više stotina nastupa po cijeloj BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji... Đakovački vezovi i Vinkovačke jeseni samo su neke od manifestacija na kojima su nastupali. Svugdje po Europi prihvaćeni su kao posebni promotori običaja i tradicije Hrvata Hercegovine. (fm)

sada u Stocu svi vesele spektakularnom Thompsonovu koncertu, koji će se održati 17. srpnja na stadionu HNK Stolac. Bit će to nedvojbeno neviđeni glazbeni spektakl, a i sam Thompson rado je prihvatio poziv da dođe u gradić na Bregavi, gdje će ga dočekati više tisuća obožavatelja, ne samo iz stolačke općine, već i iz cijele Hercegovine. Thompsonov koncert u Stocu humanitarnog je karaktera, jer će sav prihod ići za obnovu crkve sv. Ilije i gradnju Pastoralnog centra.

Zaštitnik župe

„Sv. Ilija je naš zaštitnik, a Thompson idol svih nas u Stocu, pa smo presretni što ćemo sve to spojiti na jednom mjestu u našem gradu. Naš će grad rado ugostiti sve Thompsonove obožavatelje iz cijele Hercegovine, a već sada znamo da će nam se pridružiti i mnogi Hrvati iz dijaspore. Stoga je Stolac već od danas u posebnom ozračju“, ističe Luka Raguž, predsjednik HKUD Stolac, te poziva sve one koji mogu i žele potpomoći Thompsonov humanitarni koncert u Stocu. Za spektakularan ugođajpobrinut će se brojno osoblje, a dopremit će se i posebna pozornica, te specijalna rasvjeta. Iz HKUD-a Stolac, koje uspješno djeluje od 2002. Godine i okuplja više od stotinu aktivnih članova, najavljuju i brojna iznenađenja na Thompsonovu koncertu. Dečki i djevojke iz ovog društva pridružit će se Thompsonu na pozornici u izvedbi nekih od njegovih poznatih hitova.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"