Đakovčani u StocuDana, 27. studenoga 2010., KUD „Tena“ i tamburaši iz Đakova, sa svojim gradonačelnikom posjetili su župu Stolac. Ova dva prijateljska grada Đakovo iz Slavonije i Stolac iz Hercegovine već odavno prijateljuju. HKUD „Stolac“ iz Stoca sa svojim župnikom don Rajkom Markovićem već su do sada dva puta bili na „Đakovačkim vezovima“.

Međusobna suradnja i prijateljstvo trajno se nastavlja, pa su i ove jeseni đakovčani posjetili župu Stolac predvođeni gradonačelnikom gosp. Zoranom Vinkovićem, gosp. Ivicom Mandićem, te bračnim parom Ivicom i Sanjom Raguž, porijeklom iz stolačkoga kraja.

KUD „Tena“ i tamburaši održali su prikladan duhovni program u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu u nazočnosti domaćeg folklornog društva i stolačkoga puka. Poslije službenog programa u crkvi, nastavilo se druženje u župnoj „dvorani za mlade“ uz prikladan domjenak, druženje i pjesmu.

Rado se konzumirala nadaleko poznata stolačka župna loza iz murvove bačve sa suhim smokvama, dobra stolačka vina žilavka i blatina uz domaći pršut, sir iz mijeha, uštipke i kruh ispod sača. Slavonci i Hercegovci zapjevali su zajednički prepoznatljive autohtone pjesme na opće zadovoljstvo svih nazočnih.

Poslije čašćenja i druženja, te izmjene darova, u dvorani domaći su goste ispratili svečanom kolonom automobila s hrvatskim i župnim zastavama do nekropole stećaka na Radimlji, isto onako kako su ih i dočekali. Na Radimlji su se pozdravili uz zvuke sirena sa željom da se ponovno nađu dogodine u Đakovu na Đakovačkim vezovima.

djakovcani01.jpg djakovcani01_thumb.jpg djakovcani02.jpg

djakovcani02_thumb.jpg djakovcani03.jpg djakovcani03_thumb.jpg

djakovcani04.jpg djakovcani04_thumb.jpg djakovcani05.jpg

djakovcani05_thumb.jpg djakovcani06.jpg djakovcani06_thumb.jpg

djakovcani07.jpg djakovcani07_thumb.jpg djakovcani08.jpg

djakovcani08_thumb.jpg djakovcani09.jpg djakovcani09_thumb.jpg

djakovcani10.jpg djakovcani10_thumb.jpg djakovcani11.jpg

djakovcani11_thumb.jpg djakovcani12.jpg djakovcani12_thumb.jpg

djakovcani13.jpg djakovcani13_thumb.jpg djakovcani14.jpg

djakovcani14_thumb.jpg djakovcani15.jpg djakovcani15_thumb.jpg

djakovcani16.jpg djakovcani16_thumb.jpg djakovcani17.jpg

djakovcani17_thumb.jpg djakovcani18.jpg djakovcani18_thumb.jpg

djakovcani19.jpg djakovcani19_thumb.jpg djakovcani20.jpg

djakovcani20_thumb.jpg djakovcani21.jpg djakovcani21_thumb.jpg