Župnik don Rajko i HKUD „Stolac“ u Širokom Polju – SlavonijaU subotu i nedjelju, 3. i 4. rujna 2011. HKUD „Stolac“ gostovalo je na Smotri folklora u Širokom Polju kod Đakova u Slavoniji. Domaćini su nam bili KUD „Širokopoljac“ iz Širokog Polja, koji su nas izvanredno lijepo primili i ugostili. Prijateljstvo smo uspostavili prošlih godina na našim ilindanskim „Večerima folklora“ koje svake godine organiziramo u Stocu, kad su kod nas gostovali i „Širokopoljci“.

Ovo prijateljsko putovanje i gostovanje predvodio je naš Dumo Rajko, koji je u Širokom Polju u subotu i nedjelju predvodio sv. Mise i okupljenom puku uputio prikladne propovijedi. Vrlo lijepo i srdačno primio nas je i pozdravio mjesni župnik, župe Vuka kojoj pripada i filijala Široko Polje Vlč. Frok.

Nastupilo je 8 Društava od Hercegovine, preko Slavonije do Vojvodine i svi smo pokazali ono najljepše hrvatsko - kulturno bogatstvo što imamo u svojim krajevima, tako se u Slavoniji čuo stolački bećerac i muški i ženski, kolo, pleteno, trusa i lindžo. Kako su lijepi ovakvi susreti, obogaćeni kulturom, pjesmom, gostoprimstvom, vjerom i svim ostalim vrijednostima koje posjeduje naš hrvatski katolički puk. Bože, čuvaj i blagoslovi naš narod.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"