Božićni koncert na Centru u STOCU 2011.U četvrtu nedjelju Došašća, 18. prosinca 2011. u 16,00 sati, na Centru grada, u Stocu dogodio se veličanstveni božićni događaj. Sve župe stolačkoga kraja Stolac, Rotimlja, Stjepan Krst, Aladinići, Prenj i Domanovići upriličile su na Centru tradicionalni Božićni koncert. Svi sudjelovatelji došli su sa svojim župnicima i ostalim župljanima na Centar u Stolac u popodnevnim satima. Na Centru kod „Jaslica“ u programu od sat vremena župe su, pred brojnim okupljenim mnoštvom, izvele svoj božićni program u najljepšem svijetlu, uz pjevanje župnih zborova svih navedenih župa, na opće zadovoljstvo svega puka. Svaki zbor izveo je po dvije božićne skladbe.

Poslije duhovnog programa i naše Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Stolac“ obilježilo je prigodnim programom buduće božićne blagdane. Naši članovi izveli su „Božićno veselanje“ - stari pučki način slavljenja Božića kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju.

Poslije svega programa stolački župnik Don Rajko zazvao je Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime je službeno završio prigodni program. Kao iznenađenje večeri upriličen je veličanstveni „vatromet“, na opće zadovoljstvo okupljenoga mnoštva. A onda je uslijedilo opće pučko slavlje, te zajedničko druženje, razgovor, pjesma, svega okupljenog mnoštva, jer već su pristigli dragi gosti, rodbina i prijatelji, te naši iseljenici iz čitavog svijeta koji za božićne blagdane dolaze svojim rodnim ognjištima i svojoj rodbini i prijateljima.

Image01.jpg Image02.jpg Image05.jpg

Image06.jpg Image07.jpg Image09.jpg

Image16.jpg Image17.jpg Image19.jpg

Image21.jpg Image22.jpg Image23.jpg