HKUD Stolac nastupilo na Domanovićima, 01.05.2012.HKUD STOLAC ovih dana intenzivno nastupa na raznim skupovima i smotrama folklora. Posljednji nastup je bio u župi Domanovići 01. svibnja na patron župe, sv. Josip Radnik. Voditeljica programa sljedećim je rječima najavila nastup našeg HKUD-a Stolac:

Društvo je osnovano 2002. god. i sastavni je dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Broji 100 članova, a danas je ovdje na Domanovićima jedna skupina Društva. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra  i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga kraja. U Društvu postoje razne sekcije: folklorna, vokalno-instrumentalna, tamburaška, klapska i dramska u kojima sudjeluju svi članovi.

Nastupalo je do sada preko 190 puta:  kod kuće, po Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Hrvatskoj i Austriji. Više puta su  nastupali na "Đakovačkim vezovima“ i "Vinkovačkim jesenima", a prošle godine i na Međunarodnoj Smotri Folklora u Zagrebu. Izdali su svoj CD, DVD i Audiokasetu. Svake su godine domaćini Ilindanskih slavlja u Stocu za Patron župe i Dan grada i općine, te organizatori raznih kulturnih manifestacija u svome gradu. Danas će se ovdje na Domanovićima predstaviti: Ženskim bećarcem, Muškim bećarcem, Pletenim kolom, Trusom s poskočicama i Lindžom. Poslušajmo ih!

dsc_0007.jpg dsc_0009.jpg