NAJAVA: HKUD "STOLAC" se sprema u posjet Dubrovniku Naši hercegovački odseljenici iz župa Trebinjske biskupije, nastanjeni na dubrovačkom području, na čelu s gosp. Milanom Perićem, a u dogovoru s katedralnim dubrovačkim župnikom don Stankom Lasićem, pozvali su stolačkog dumu Rajka da predvodi pučku sv. Misu u dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 26. listopada 2014. u 10,00 sati.

Uz našeg župnika dumu Rajka pozvan je i HKUD „Stolac“, koji će poslije sv. Mise u katedrali, po želji domaćina, održati koncert, te predstaviti pjesme i igre Hrvata stolačkog kraja, pred crkvom sv. Vlaha u 11,00 sati. Također će članovi folklora, koji su ujedno i članovi stolačkog zbora „Mladi“, te „Klapa 6“ pjevati pod sv. Misom koju će predvoditi naš župnik, a stolački srednjoškolci pročitat će misna čitanja i molitvu vjernika.

Potom će organizatori pripremiti zajedničko druženje domaćina i gosta, a nakon toga slijedi posjet dubrovačkim zidinama i ostalim znamenitostima u starome gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Organizatorima unaprijed zahvaljujemo, a sve ljude na dubrovačkom prostoru, koji vuku svoje korjene iz ovoga dijela Hercegovine pozivamo na ovaj bratski susret domaće i iseljene Hercegovine, s ostalim vjernicima i ljudima dobre volje, koji se žele ove nedjelje priključiti ovom susretu.

Stočani planiraju te nedjelje doći autobusom na Pile u 9,00 sati, te s Pila za svojom župnom zastavom i natpisom župe, proći u pjesmi preko Straduna, pozdraviti crkvu sv. Vlaha, zatim pozdraviti dubrovačku prvostolnicu, a nakon toga u katedrali se pripremiti za sv. Misu.

NAJAVA: HKUD "STOLAC" se sprema u posjet Dubrovniku

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"