HKUD "STOLAC" nastupilo na XV. Dubravskim susretima 2014.Naše HKUD „STOLAC“ iz Stoca nastupilo je na Svisvete, 1. studenoga 2014. na Aladinićima na „XV. Dubravskim susretima“.

Prije samog nastupa voditeljica programa najavila je sljedećim riječima nastup našega društva: Društvo je osnovano 2002. god. i sastavni je dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Broji 100 članova, a danas je ovdje na Aladinićima jedna skupina Društva. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga kraja.

U Društvu postoje razne sekcije: folklorna, vokalno-instrumentalna, tamburaška, klapska i dramska u kojima sudjeluju svi članovi. Nastupalo je do sada preko 230 puta: kod kuće, po Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Više puta su nastupali na "Đakovačkim vezovima“, "Vinkovačkim jesenima" i na Međunarodnoj Smotri Folklora u Zagrebu. Izdali su svoj CD i DVD. Svake su godine domaćini Ilindanskih slavlja u Stocu za Patron župe i Dan grada i općine, te organizatori raznih kulturnih manifestacija u svome gradu. Danas će se ovdje na Aladinićima predstaviti: Ženskim bećarcem, Muškim bećarcem, Mješanim kolom, Svatovskom pjesmom i Trusom s poskočicama. Poslušajmo ih!

Poslije je voditeljica najavila i drugo stolačko društvo „Bosansko Izvorno Kolo“, koje je odigralo izvorno kolo uz modernu glazbu šargije i violine.

aladinici01.jpg aladinici02.jpg aladinici03.jpg

aladinici04.jpg aladinici05.jpg aladinici06.jpg

aladinici07.jpg aladinici08.jpg aladinici09.jpg

aladinici10.jpg aladinici11.jpg aladinici12.jpg

aladinici13.jpg aladinici14.jpg aladinici15.jpg

aladinici16.jpg aladinici17.jpg aladinici18.jpg

aladinici19.jpg