Stolački zbor „Mladi“ sa svojim dumom Rajkom gostovali na Buni 2015.Na poziv župnika župe Blagaj-Buna don Nikole Menala, naš pjevački zbor „Mladi“ pod ravnanjem s. Alojzije i dumo Rajko odazvali su se, 7. veljače 2015., na prvu večer trodnevnice bl. Alojziju Stepincu, kojemu je posvećen Pastoralni centar na Buni.

Krenuli smo iz Stoca u 17,00 sati autobusom, moleći Gospinu krunicu, a na Buni u 17,45 sati zatekli punu crkvu naroda Božjega u molitvi krunice. Vrlo lijep duhovni prizor.

Pripremili smo se za sv. Misu i ona je počela u 18,00 sati. Na početku sv. Mise goste je biranim riječima pozdravio župnik don Nikola i svima izrazio srdačnu dobrodošlicu, a don Rajka zamolio da započne sv. Misu.

Naš je Dumo predvodio sv. Misu i uputio okupljenom puku prikladnu propovijed o skladnom braku i kršćanskoj obitelji. Koncelebrirali su župnik don Nikola i njegov duhovni pomoćnik đakon don Marin Skender, koji je svima navjestio Evanđelje. Ministrirali su u velikom broju župni ministranti, a gostima su domaćini prepustili sve uloge u sv. Misi. Naši pjevači su s kora predvodili pučko pjevanje u što se uključila sva okupljena zajednica. „Klapa 6“ otpjevala je Psalam i Aleluju s ambona što je okupljeni puk s velikim zanimanjem popratio. Prvo čitanje čitao je naš Ante Marković, a molitvu vjernika predmolila je „Klapa 6“.

Pod ovom sv. Misom predstavio se 31 ovogodišnji župni Prvopričesnik, a posebno je bilo zanimljivo slušati njihove želje što će tko biti u životu, pa smo ih sve nagrađivali spontanim pljeskom.

Poslije sv. Mise, župnik don Nikola sa svojim pomoćnikom don Marinom i svojim mladima, sve nas je lijepo i obilato počastio večerom u župnoj kući. Poslije ovako lijepe gozbe, krenula je spontana pjesma, kako gosta tako i domaćina. Na kraju smo se pozdravili, a dumo Rajko je uime svih nas don Nikoli i domaćinima srdačno zahvalio i obećao, da je sljedeći susret u Stocu za neku od stolačkih svečanosti. Don Nikola je uzvratio, uime domaćina, na pozdravima i također zaželio da se što prije vidimo u ovako lijepom raspoloženju.

Osvježeni i okrijepljeni, krenuli smo puni lijepih uspomena s Bune autobusom prema Stocu, ispraćeni od vrlo gostoljubivih naših domaćina.

buna01.jpg buna02.jpg buna03.jpg

buna04.jpg buna05.jpg buna06.jpg

buna07.jpg buna08.jpg buna09.jpg

buna10.jpg buna11.jpg buna12.jpg

buna13.jpg buna14.jpg buna15.jpg

buna17.jpg buna18.jpg buna19.jpg

buna20.jpg buna21.jpg buna22.jpg

buna23.jpg buna24.jpg buna25.jpg