Adventska subota - Klanjanje pred Presvetim u župi Stolac 2019.U stolačkoj župnoj crkvi, organizirano je u subotu, 7. prosinca 2019. adventsko jednosatno Klanjanje pred Presvetim u 19,00 sati.

Dumo je u 19,00 sati na znak zvona obučen u liturgijsko ruho i plašt bijele boje izišao s ministrantima iz sakristije na oltar, otvorio tabernakul stavio veliku hostiju u monstrancu, izložio Presveto na oltar, a pjevači zapjevali: Svet, svet, svet…. 3 puta.

Poslije je Dumo predmolio prikladnu molitvu, predstavio okupljenom puku program večeri i sve nazočne uveo u tajnu Svetotajstva, zatim pročitao evanđelje i uputio vjernicima prigodno slovo. Svi smo neko vrijeme ostali u šutnji uronjeni u molitvu i razgovor s izloženim Isusom Kristom. Program večeri se sastojao od čitanja iz sv. Pisma koja su čitali stolački studenti, osobne molitve u tišini svoga srca, prikladnih pjesama koje su intonirale četiri naša pjevačka zbora: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“ , Modra rijeka i „Folklorno društvo“, a čitava crkva prihvaćala i zajednički pjevala ponuđene pjesme. U crkvi se napravio pravi molitveni ambijent, samo je osvijetljen glavni oltar na kome se nalazila monstranca-pokaznica s Presvetim, a ostali dio crkve bio je pokriven blagim svjetlom, tako da je svatko od nas imao priliku svoju dušu potpuno otvoriti Isusu u Presvetom Sakramentu i doživjeti Njegovu blizinu.

Poslije pjesme, molitve, čitanja, meditacije, Dumo je predmolio litanije Presvetom Srcu Isusovu, zatim Divnoj dakle, kađenje, blagoslov, Blagoslovljen budi Bog, završna pjesma i razlaz u tišini. Na kraju večeri je Dumo svima zahvalio na lijepom odazivu, a sudjelovateljima u programu na savršenom redu i kvalitetnom doprinosu ovoj prekrasnoj večeri, te prokomentirao kako smo najsigurniji uz Isusa i kako nam je najljepše u Njegovoj kući. Zaista je bilo veličanstveno, tako da su nekima i suze radosnice potekle.

Poslije smo pred crkvom nastavili oduševljeno komentirati priređenu duhovnu nezaboravnu večer u želji da uskoro opet nešto slično organiziramo u jednom lijepom duhovnom raspoloženju, koje može podariti samo dobri Isus prijatelj svih ljudi dobre volje. Hvala Mu!

advent_klanjanje_01.jpg advent_klanjanje_02.jpg advent_klanjanje_03.jpg

advent_klanjanje_04.jpg advent_klanjanje_05.jpg advent_klanjanje_06.jpg

advent_klanjanje_07.jpg advent_klanjanje_08.jpg advent_klanjanje_09.jpg

advent_klanjanje_10.jpg advent_klanjanje_11.jpg advent_klanjanje_12.jpg

advent_klanjanje_13.jpg advent_klanjanje_14.jpg advent_klanjanje_15.jpg

advent_klanjanje_16.jpg advent_klanjanje_17.jpg advent_klanjanje_18.jpg

advent_klanjanje_19.jpg advent_klanjanje_20.jpg advent_klanjanje_21.jpg

advent_klanjanje_22.jpg advent_klanjanje_23.jpg