Korizmeno klanjanje u Stocu 2021.U subotu, 13. ožujka 2021. u 19,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka organizirano je jednosatno Korizmeno klanjanje pred Presvetim za čitavu župu. Klanjanje je, u vrlo lijepo aranžiranoj crkvi, predvodio stolački župnik don Rajko, župni pjevački zborovi: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“, „Modra rijeka“ i „Župni Folklor“ otpjevali su prikladne pjesme i skupa s Božjim pukom počastili na najljepši mogući način Krista Gospodina u Presvetom Sakramentu, mladi studenti iz župe pročitali su tekstove iz Svetoga Pisma, koji su vjernike potakli na razmišljanje, ministranti su spretno posluživali oko oltara, stolački vjernici ispunili crkvu do posljednjeg mjesta, a Marko Raguž-Sliko je sve brižljivo i diskretno zabilježio da se ova lijepa večer ne zaboravi.

Na početku je Dumo izložio Presveto, a pjevači intonirali Svet, svet, svet…. čime je započelo jednosatno klanjanje u molitvi, pjesmi, svetopisamskim tekstovima, adoraciji… Dumo je poslije čitanje Evanđelja uputio pobožnom puku nekoliko poticajnih riječi, a onda sve pozvao na osobno i zajedničko druženje i razgovor s Isusom, Bogom i Spasiteljem našim. Na kraju je sve završilo: Litanijama Presvetog Srca Isusova, Divnoj dakle, Blagoslovom s Presvetim, Blagoslovljen budi Bog, Ostani s nama jer večer je i razlazom u tišini.

Poslije se svijet kratko zadržao pred crkvom u ugodnom razgovoru, uz oduševljene komentare ove predivne bogate duhovne večeri. Bogu hvala na svim darovima kojima nas svakodnevno obasiplje.

korizma_klanjanje_01.jpg korizma_klanjanje_02.jpg korizma_klanjanje_03.jpg

korizma_klanjanje_04.jpg korizma_klanjanje_05.jpg korizma_klanjanje_06.jpg

korizma_klanjanje_07.jpg korizma_klanjanje_08.jpg korizma_klanjanje_09.jpg

korizma_klanjanje_10.jpg korizma_klanjanje_11.jpg korizma_klanjanje_12.jpg

korizma_klanjanje_13.jpg korizma_klanjanje_14.jpg korizma_klanjanje_15.jpg

korizma_klanjanje_16.jpg korizma_klanjanje_17.jpg korizma_klanjanje_18.jpg

korizma_klanjanje_19.jpg korizma_klanjanje_20.jpg korizma_klanjanje_21.jpg