Korizmeno klanjanje u Stocu 2018.U subotu, 17. ožujka 2018. u 19,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka organizirano je jednosatno Korizmeno klanjanje pred Presvetim za čitavu župu.

Klanjanje je predvodio stolački župnik don Rajko, časna sestra Alojzija vrlo je lijepo i ukusno dizajnirala crkvu i oltar, župni pjevački zborovi: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“, „Modra rijeka“ i „Župni Folklor“ otpjevali su prikladne pjesme i skupa s Božjim pukom počastili na najljepši mogući način Krista Gospodina u Presvetom Sakramentu, mladi studenti iz župe pročitali su tekstove iz Svetoga Pisma, koji su vjernike potakli na razmišljanje, ministranti su spretno posluživali oko oltara, stolački vjernici ispunili crkvu do posljednjeg mjesta, a Marko Raguž-Sliko diskretnim svjetlima dočarao misterioznu večer.

Na početku je Dumo izložio Presveto, a pjevači intonirali Svet, svet, svet…. čime je započelo jednosatno klanjanje u molitvi, pjesmi, svetopisamskim tekstovima, adoraciji… Dumo je poslije čitanje Evanđelja uputio pobožnom puku nekoliko poticajnih riječi, a onda sve pozvao na osobno i zajedničko druženje i razgovor s Isusom Bogom i Spasiteljem našim. Na kraju je sve završilo: Litanijama Presvetog Srca Isusova, Divnoj dakle, Blagoslovom s Presvetim, Blagoslovljen budi Bog, Ostani s nama jer večer je i razlazom u tišini.

Poslije je sve župnik pozvao na topli čaj u Župnu dvoranu, gdje smo se kratko družili u ugodnom razgovoru, uz oduševljene komentare ove predivne bogate duhovne večeri. Bogu hvala na svim darovima kojima nas svakodnevno obasiplje.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

Statistika

Yesterday: 1
This Week: 11
Last Week: 31
This Month: 219
Last Month: 191
Total: 12753

38.8%Austria Austria
25.9%Bosnia And Herzegovina Bosnia And Herzegovina
17.9%United States United States
13.2%Croatia Croatia
1.3%Germany Germany
0.6%China China
0.3%Montenegro Montenegro
0.3%Norway Norway
0.3%Latvia Latvia
0.3%Russian Federation Russian Federation

Tko je Online

Imamo 66 gostiju i nema članova online

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"