„Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.“ Stolačko folklorno društvo i ove je godine, na poziv organizatora, sa svojim župnikom don Rajkom gostovalo na 63. turističko-kulturno-gospodarstvenoj manifestaciji „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.“ u nedjelju, 16. rujna 2018. u popodnevnim satima na gradskom Trgu u Čitluku.

Svoju folklornu točku nazvali smo „Hercegovačko sijelo“, pa smo se tako predstavili: mješanim, ženskim i muškim bećarcem, stolačkom himnom, pjevanjem u kolu i trusom s poskočicama.

Nakon najave dvoje voditelja, naše se društvo popelo na pozornicu, a onda su voditelji pozvali i našega župnika don Rajka da dođe na pozornicu, izrazili mu srdačnu dobrodošlicu i čestitali mu da tako redovito prati svoje društvo na svim kulturnim manifestacijama, što je za pohvalu.

Zatim je naš Dumo uime svih nas Stočana pozdravio sve nazočne, poseban pozdrav uputio je svim Brotnjacima, čestitao im ovo velebno slavlje, zatim je čestitao organizatorima ove veličanstvene manifestacije koja je organizirana na europskoj razini, zahvalio je i voditeljima i čestitao im na izvanredno lijepom i stručnom vođenju programa, a poslije pozdrava koji su popraćeni obostranim prijateljskim pljeskom, naše je društvo izvelo pripremljeni program.

Poslije nastupa svih društava priređena je zajednička gozba u hotelu, gdje se i dalje nastavila pjesma, igra i veselje. Vratili smo se u Stolac svojim kućama u kasnim satima ali s lijepim uspomenama, u želji da se i dalje nastave ovakva zajednička druženja!

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"