HKUD Stolac

Društvo je osnovano u nedjelju, 20. listopada 2002. godine, na prvoj probi u 1700 sati na koju je došlo 120 mladića i djevojaka iz stolačke župe i taj se broj zadržao dugi niz godina. Društvo je sastavni dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Sada broji 100 članova. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga kraja.

Nastupali smo do sada preko 350 puta: kod kuće, po Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Prošlih godina nastupali smo na "Đakovačkim vezovima", "Vinkovačkim jesenima" i na "Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu". Izdali smo svoj CD, DVD i Audiokasetu. Svake smo godine domaćini Ilindanskih susreta u Stocu za patron župe (sv. Ilija Prorok, 20. srpnja) i dan grada i općine. Redovito 17. srpnja organiziramo Večer folklora, na koju pozovemo 15-ak folklornih društava iz Domovine i inozemstva. Do sada su nam gostovala HKUD-a iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije. Na Ilindan večer redovito pozivamo najpoznatije pjevače hrvatske estrade, a među njima svakako je najjači pečat ostavio Marko Perković Thompson, humanitarnim koncertom za našu župnu crkvu 17. 07. 2009. godine, kada se okupilo na nogometnom igralištu kod crkve 10-tak tisuća posjetitelja, uglavnom mladih.

Redovito hodočastimo na sve skupove Hrvatske Katoličke mladeži koji se održavaju svake druge godine po hrvatskim biskupijama. Društvo u raznim prigodama nastupa i kao crkveni zbor. Svi naši članovi HKUD-a „Stolac“ su jako aktivni, te rado putujemo i sudjelujemo na folklornim i mnogim drugim susretima i druženjima, gdje smo stekli mnoga prijateljstva. Također i mi rado dočekujemo i ugošćujemo sa svih strana, društva i prijatelje u našoj župi Stolac.

Uvijek nam Dobrodošli!

 

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"