Ilindanski koncert u Stocu 2021. – Zoran Begić - Zoka

Ilindanski koncert u Stocu 2021. – Zoran Begić - ZokaKao završnica svih Ilindanskih svečanosti u Stocu kako duhovno-kulturnih tako i športsko-rekreativnih bio je veličanstveni koncert popularnog hrvatskog pjevača ZORANA BEGIĆA - ZOKE, uz pratnju benda „Dinaridi“. Više tisuća znatiželjnika, došlo je u dvorište stolačke crkve i na Trg sv. Ilije Proroka poslušati omiljenog ZOKU, ali i sudjelovati u završnoj fešti ilindanskih dana. Na početku ilindanskog koncerta, u utorak, 20. srpnja u 21,00 sat, nakon župnih zvona, grupu „Dinaridi“ i sve nazočne pozdravio je stolački župnik don Rajko i zaželio svima dobru zabavu i ugodnu večer.

Opširnije...

Na Ilindan, 20, srpnja 2021. župa Stolac priredila župniku don Rajku svečani oproštaj

Na Ilindan, 20, srpnja 2021. župa Stolac priredila župniku don Rajku svečani oproštajNa Ilindan, u utorak, 20. srpnja 2021. stolački vjernici, predvođeni mladima, pod svečanom sv. Misom u 11,00 sati, koju je predvodio mons. Ivan Štironja, biskup kotorski u koncelebraciji 15-ak svećenika i u nazočnosti nekoliko tisuća vjernika, priredili su svome župniku don Rajku Markoviću svečani oproštaj. Don Rajko je nakon 22 godine svećeničke službe u Stocu dekretom mjesnoga biskupa Petra Palića dobio premještaj u župu Bijelo Polje-Potoci kod Mostara.

Opširnije...

Sveti Ilija u Stocu 2021. i blagoslov prije sv. Mise na „Trgu sv. Ilije Proroka“

Sveti Ilija u Stocu 2021. i blagoslov prije sv. Mise na „Trgu sv. Ilije Proroka“Na Ilindan, 20. srpnja 2021. u 11,00 sati vjerni puk, kojega je bilo više tisuća, okupio se u dvorištu župne crkve, zazvonila su zvona, a iz crkve je krenula procesija s predvoditeljem mons. Ivanom Štironjom, biskupom kotorskim, koji je predvodio misno slavlje uz 15-ak svećenika koncelebranata.

Na početku obreda biskup je ispred kipa na Trgu sv. Ilije Proroka izmolio posvetnu molitvu sv. Iliji. Veličanstveni kip izliven u bronci, visok je 3,5 m., a rad je ak. kipara Kuzme Kovačića. Poslije molitve i blagoslova „Urbi et orbi – Gradu i svijetu“ svečana procesija uputila se prema vanjskom oltaru ispred Pastoralnog centra. Veliki župni zbor „Mladi“ predvodio je liturgijsko pjevanje.

Opširnije...

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"