HKUD „STOLAC“ nastupilo u Zavali na otvaranju turističke sezone „Vjetrenica  2016“.Naše HKUD „STOLAC“, na poziv Organizatora, nastupilo je u utorak, 3. svibnja 2016. u 14,00 sati u Zavali na otvaranju turističke sezone „Vjetrenica 2016“.

Voditeljica programa naša Stočanka Helena na početku je pozdravila sve nazočne, te sa svojom sestrom Magdalenom, inače našim bivšim članicama, otpjevala pjesmu Hercegovini. Poslije je najavila ravnateljicu JU Špilja Vjtrenica, Anu Soldo koja se obratila skupu. Ravnateljica je ukratko predstavila tijek obnove Špilje, koja je stradala u posljednjim poplavama i zahvalila svim sponzorima.

Poslije je riječ uzela Federalna ministrica turizma i zaštite okoliša Edita Đapo, pa hrvatski član Predsjedništva BiH gosp. Dragan Čović, koji je turističku sezonu proglasio otvorenom. Skupu je nazočilo i visko izaslanstvo hrvatske Vlade na čelu s Tomislavom Karamarkom, prvim podpredsjednikom.

Pred samom Vjetrenicom vrlo je lijepo figurala stolačka „Povijesna postrojba Vitezovi Hercega Stjepana Kosače“. Nakon govornika voditeljica je najavila naše Društvo koje je kroz prigodne bećarce oduševilo nazočni skup i pobralo simpatičan pljesak.

Poslije programa gosti su posjetili Vjetrenicu, gdje ih je pjesmom pozdravila klapa „Zvijezda Mora“ iz Neuma, a mi smo se Stočani pripremili za sljedeći nastup pred Muzejom u Zavali. Kad su se gosti skupili pred Muzej, naše je društvo najprije zapjevalo prigodni bećarac a onda je krenula Lindža, koju je gledateljstvo vrlo zainteresirano pratilo i pljeskom nagradilo.

Nakon svega programa, slijedila je vrlo bogata zakuska uz ugodan razgovor, pjesmu i razonodu, te lijepe i prijateljske čestitke našemu Društvu. Poslije ugodna i rekreativna popodneva u ravanjskoj općini i župi vratismo se u večernjim satima u naš Stolac u vrlo dobrom raspoloženju.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"