Advent u Stocu 2016.: Adventski sajam i Biblijska večer u StocuU sklopu manifestacije „Advent u Stocu 2016.“ stolački mladi u dogovoru s dumom Rajkom organizirali su u subotu, 10. prosinca 2016. „Adventski sajam“ i „Biblijsku večer“ na Centru našega grada.

U 11,00 sati otvaranje Sajma započelo je blagoslovom stolačkoga župnika i pjesmom pjevačke skupine „Vidoštačka kraljica“. Razni prikladni adventski programi odvijali su se čitav dan i svijet je stalno posjećivao Sajam koji je bio humanitarnog karaktera.

U 19,00 sati organizirana je kod Jaslica na Centru grada Biblijska večer koju je uspješno vodio stolački student Ivan Brać. Voditelj je na početku pozvao dumu Rajka da okupljeni kršćanski puk uvede u tajnu Adventa kroz biblijsku tematiku, što je dumu i učinio.

Zatim je dvanaest stolačkih mladića i djevojaka, koji inače čitaju pod nedjeljnim i blagdanskim svetim Misama, pročitalo biblijske tekstove u kojima starozavjetni proroci navješćuju Kristov dolazak na zemlju. Mladi su tekstove pročitali vrlo artikulirano i proživljeno za što je posebno zaslužna časna sestra Alojzija. Između biblijskih tekstova, četiri stolačka župna zbora: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“, „Modra rijeka“ i „Folklor“ otpjevali su prikladne pjesme i psalme adventskog sadržaja. Na kraju je župnik zazvao Božji blagoslov na sav okupljeni puk Božji, na naš grad i na sve ljude dobre volje.

Poslije duhovnog programa, svijet se nastavio družiti na Centru grada pod šatorom u daljnjem adventskom ozračju.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"