Biblijska korizmena večer u Stocu 2017.Stolački mladi predložili, a Dumo rado prihvatio, pa smo tako zajednički u subotu uoči Treće korizmene nedjelje, 18. ožujka u 18,00 sati organizirali kod Spomenika hrvatskim braniteljima na Centru naše grada Stoca „Biblijska korizmenu večer“. Mladi su pripremili prigodni pano, ozvučenje, pozornicu i rasvjetu.

Nakon gradskih zvona koja su svojim milozvučnim tonovima s našega zvonika na Biskupijskom centru, najavili ovu meditativnu večer započeo je večernji program, koji je uspješno vodio stolački student Ivan Brać.

Voditelj je na početku pozvao dumu Rajka da okupljeni kršćanski puk uvede u tajnu Korizme kroz Pavlove pastoralne poslanice koje je pisao svojim suvremenicima i suradnicima, što je dumu i učinio. Zatim je šesnaest stolačkih mladića i djevojaka, koji inače čitaju pod nedjeljnim i blagdanskim svetim Misama, pročitalo pripremljene tekstove. Osam mladića čitali su tekstove iz Pavlovih poslanica u kojima apostol sve naslovljene poziva na molitvu, pokoru i djela ljubavi, a osam djevojaka pročitalo je korizmene himne koji pozivaju na post, kajanje i obraćenje. Mladi su tekstove pročitali vrlo artikulirano i proživljeno za što je posebno zaslužna časna sestra Alojzija.

Između biblijskih tekstova, četiri stolačka župna zbora: Djevojačka skupina „Vidoštačka kraljica“, Djevojačka skupina „Angelus“, Dječji zbor „Modra rijeka“ i HKUD „Stolac“ otpjevali su prikladne pjesme korizmenog sadržaja.

Na kraju je župnik zazvao Božji blagoslov na sav okupljeni puk Božji, sve sudjelovatelje i sve organizatore, na naš grad i na sve ljude dobre volje. Nakon blagoslova svi župni zborovi zajedno otpjevali su nekoliko kitica Gospina plača, najljepše pučke korizmene pjesme. Poslije duhovnog programa, svijet se nastavio družiti na Centru grada u lijepom korizmenom ozračju.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"