Komunalno poduzeće i Katolička mladež župe Stolac u subotu, 28. studenoga 2020. na Uočnicu Prve nedjelje Došašća u 19,00 sati podigli su Božićni bor na Centru grada Stoca.

Večeras se okupio veliki broj mladih, te bračni parovi s malom djecom, koji su došli na ovu svečanost u večernjim satima, a neki su ponijeli i po jedan nakit od kuće i postavili ga na bor, tako da je ovo ustvari „Božićni bor župljana Stoca“. A volonteri župe Stolac po već ustaljenoj tradiciji na Centru grada postavili su Jaslice, okitili ih i osvijetlili i večeras su upalili „Prvu adventsku svijeću“ na Jaslicama, uoči Prve nedjelje Adventa.

U 19,00 sati došao je, u pratnji ministranata, i stolački dumo Rajko, pozdravio na početku sve nazočne, naglasio koja je poruka i smisao Adventa, te blagoslovio Božićni bor, Jaslice i sve nazočne: djecu, roditelje i mlade, čestitao im na ovoj plemenitoj akciji kićenja Bora, postavljanja Jaslica i paljenja Prve adventske svijeće, zatim zaželio svima ugodno i lijepo druženje u stolačkoj adventskoj večeri i tim činom otvorio „Advent u Stocu 2020.“

Nakon svečanog blagoslova mladi su, predvođeni župnim Folklorom, malo zapjevali i zaveselali, da se ne zaborave dobri stari običaji Hrvata stolačkoga kraja. Kako je lijepo i Bogu milo kad se braća i sestre u Kristu nađu zajedno, jer Krist veli: „Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime tu sam i Ja među njima“.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"