Povodom patrona župe sv. Josipa Radnika u Domanovićima, jučer, u petak, 29. travnja 2022. godine, HKUD Stolac je nastupilo na Večeri folklora na Domanovićima.

U crkvi sv. Josipa, najprije slavljena sv. Misa u 18 sati, a poslije Mise, upriličena je na vanjskoj pozornici kod župne crkve u 19 sati.

Osim HKUD Stolac, na folklornom susretu nastupili su: domaćini HKUD “Domanovići”, HKUD “Zora” iz Struga/Gorice, KUD “Luzarica” iz Pridrage, HKUD “Šurmanci”, HKUD “Naši korijeni” Bobanovo Selo, HKUD “Rotimlja”, HKUD “Višići” i HKUD “Dubrave”.

HKUD Stolac se predstavilo sa pozdravnim bećarcem, muškim i ženskim bećarcem, kolanjem i pletenim kolom.

“Drago nam je da se ovakve smotre ponovo organiziraju, s obzirom na to da skoro dvije godine, zbog covid pandemije, nismo imali nastupe. Istakao bi da je ovo danas 349. nastup našega društva, otkako postojimo. Bogu hvala na tome. Zahvalio bi se domaćinima na gostoprimstvu i čestitamo im patron Župe“, rekao je Ivan Brać, predsjednik društva.

Poslije nastupa, za sve sudionike upriličena je večera u Pastoralnom centru kod župne crkve, a poslije večere, za dobru zabavu pobrinuli su se Grupa “Konoba”.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"