HKUD „Stolac“ nastupilo je u utorak, 21. lipnja 2022. na „Večeri folklora“ u Bijelom Polju, povodom patrona župe Presvetog Srca Isusova.

Susret je započeo sv. Misom u 19,00 sati, koju je predvodio mjesni biskup, mons. Petar Palića. Nakon sv. Mise uslijedio je mimohod društava a zatim i „Večer folklora“ koja je održana na platou ispred Emausa.

HKUD „Stolac“ nastupilo je sa: Miješani bećarac, Muški i Ženski bećarac, Pjesma Bijeli križ, Pjesma u kolu i Lindžo. Kako nas je don Rajko Marković osnova prije 20 godina, a trenutno se nalazi na službi u Bijelom Polju odlučili smo ga pozdraviti miješanim bećarcem „I na kraju želja nam je žarka, pozdraviti našeg Dumu Rajka“, te mu uručiti i simbolični poklon.

Osim našeg društva nastupili su: HKUD „Bijelo Polje“ Mostar; HKUD „Luke“ Višići; HKUD „Dubrave“ Aladinići; HKUD „Brotnjo“ Čitluk; HKUD „Domanovići“ Domanovići, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna; HKUD „Naši korjeni“ Bobanovo, HKUD „Višići“ Višići i Klapa „Sv. Nikola“ Metković. Na kraju je, župnik Rajko Marković podijelio zahvalnice svim sudionica, te se druženje nastavilo u uz „Bjelopoljsku grupu“.

Izuzetno nam je drago da su mladi zainteresirani za očuvanje kulturnih običaja svojih predaka što i dokazuje novoosnovano HKUD „Bijelo Polje“, sa kojima smo ostvarili prijateljski odnos. Na čelu s don Rajkom nakon samo 3 mjeseca postojanja organizirali su smotru folkloru, na čemu im iskreno čestitamo i želimo sreću u budućem radu.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"