Povodom proslave prve godine postojanja i djelovanja HKUD Bijelo Polje, u nedjelju, 23. travnja 2023., HKUD Bijelo Polje i njihov župnik don Rajko Marković su pozvali HKUD Stolac na zajedničko druženje i večeru u Župu Potoci.

Naime, Društvo je osnovao župnik don Rajko u petak, 18. ožujka 2022. u 20,30 sati na Osnivačkoj skupštini i prvoj probi u župnoj dvorani u Potocima, te od tada stručno vodi i duhovno prati ovo mlado društvo. Tada je na prvi susret došlo 50 mladića i djevojaka bjelopoljske župe i taj se broj s malim izmjenama zadržao do danas.

Odmah se na samom početku večeri stvorila lijepa i rekreativna atmosfera uz čašicu pića i razgovora, pa se i zajednički zapjevalo, a onda se pred župnom kućom spontano uhvatilo veliko kolo, krenuše bećarci: muški, ženski, miješani, pjesme, veselju kraja nije bilo.

Međutim, kako je večera bila pripravljena, pa da se ne ohladi, domaćini pozvaše sve okupljene u dvoranu na zajedničko blagovanje. Župnik don Rajko predmoli molitvu, svi glasno prihvaćamo, a onda župnik sve blagoslovi i nas i jelo i domaćine i goste i prijatelje i zaželje svima da se ovo prijateljevanje i zajedništvovanje, s Božjim blagoslovom, nastavi do konca svijeta.

Kako se večera primicala kraju, župnik je dao znak, ustao, sve pozdravio te održao prigodno slovo povodom ovog prvog folklornog slavlja, prošavši nakratko kroz povijest društva. Prisjetio se kako je to bilo prije godinu dana kad su se prvi put okupili u ovoj dvorani i započeli s folklorom na opće zadovoljstvo i mladih i ostalih župljana, te u vrlo kratkom vremenu uz sponzore i dobročinitelje sašili nošnju, organizirali i bili domaćine prve „Večeri folklora“ u Bijelom Polju u prvu večer trodnevnice na čast Presvetom Srcu Isusovu, patronu župe.

Zatim su predsjednik i članovi upravnog odbora HKUD Bijelo Polje pozdravili sve okupljene, uručili zahvalnice, te je slijedilo rezanje slavljeničke torte.

Svečanu slavljeničku večer završili smo uz prijateljske pozdrave i želje da se nešto slično što prije dogodi pa da se opet sastanemo u dobru zdravlju i veselju, jer su nam ovakvi susreti svima potrebni. Bogu hvala na svim darovima kojima nas svakodnevno obasiplje i neka nas Božji blagoslov prati kroz čitav naš život!

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"