Stolački dumo Rajko u nedjelju slavio oproštajne sv. Mise u Stocu 2021.U nedjelju, 22. kolovoza 2021. stolački dumo Rajko slavio je sa svojim pukom oproštajne sv. Mise u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 8,00, 930 i 11,00 sati. Pod sv. Misama svijet je dobro popunio crkvu i crkveno dvorište.

Misna čitanja pročitali su stolački mladići i djevojke, ministrirali župni ministranti, a pod sv. Misama pjevali stolački zborovi u 8,00 sati „Modra rijeka“, u 9,30 sati „Angelus“, a u 11,00 sati „Vidoštačka kraljica“.

Dumo je na početku svetih Misa sve nazočne srdačno pozdravio te naglasio da u njihovoj poklonjenoj zelenoj misnici i s poklonjenim zlatnim kaležom slavi ove sv. Mise u koje uključuje čitavu župu i sve njezine potrebe, te potom sve pozvao na kajanje i pobožno sudjelovanje u sv. Misama. Na sv. Misi u 8,00 sati koncelebrirao je domaći sin don Ivan Marčić, pa je župnik i njega na početku sv. Mise pozdravio i zahvalio na misnom sudjelovanju. Poslije Evanđelja, dumo je uputio svijetu prikladnu homiliju na temelju nedjeljnih čitanja. Za vrijeme pričesti dosta se svijeta pričestilo, a svi su okupljeni skladno i pobožno sudjelovali u sv. Misama.

Poslije sv. Misa dumo je pozvao svijet na zajedničko druženje pred crkvom uz osvježavajuća pića i domaće kolače koje su donijele stolačke domaćice. Dumo se sa Stočanima srdačno pozdravio, sa zainteresiranima fotografirao, s mladima zapjevao, a svima zaželio Božji blagoslov i sve pozvao u posjetu na novu župu, što su okupljeni rado obećali, a i oni su Dumi zaželjeli na novoj župi sreću, zdravlje, uspjeh i obilje blagoslova da s istim žarom i zanosom radi i u novoj sredini.

Bogu hvala na svim darovima i dobročinstvima kojima nas obasiplje svakog dana. Sve stolačke događaje redovito poprati fotom i kamerom naš domaći Foto studio „Sliko“ Stolac na čemu mu velika hvala!

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"